Vildsvinshägn

Här kan du låta din jakthund komma i kontakt med vildsvin under kontrollerade former, men även få din hund att utvecklas tillsammans med dig.

Följ oss på Facebook

Vårt hägn

Hos oss på Reutersberg kan du i en skyddad, men realistisk miljö erbjuda hundträning på vildsvin. Även om hunden aldrig förut kommit i kontakt med gris eller om den redan jagat har vi möjlighet att ytterligare stötta hunden under detta möte.

Det är viktigt att vi som hundförare vet vad vi har i kopplet och på nära håll verkligen ser och lär oss hur vår hund arbetar. Var den har sina styrkor och svagheter så att vi kan stödja hunden i sitt arbete, men även se om den är lämpad eller vilka egenskaper hunden besitter när den möter vildsvin.

Frågorna man vill ha svar på är många och hunden har bra mycket lättare att ge oss svar på detta i en hägnmiljö jämfört med att hunden är flera hundra meter bort i skogen. Vi måste lära oss att tolka hundens signaler under jakten och detta görs enklast i ett träningshägn.

Träna med din hund

Träningstid: Vi räknar med upp till 60 minuter per ekipage
Träningstiden innefattar dig och din hund, en instruktör som utbildar och stöttar i ditt arbete med din hund.

Ta med utrustning som GPS, stövlar och skyddsväst om du har.

Betalning

Swisha betalningen till
123 304 7057.
Avgiften betalas på plats via swish eller kontant.

Skjuta för din hund

Skjuta vildsvin: 5 000 kr (Köttet ingår)

Att få skjuta vildsvin får du beroende på både efterfrågan och period. Vi utgår från en lista, där vi kontaktar de som står i turordning.

Skriv upp dig på vår lista, genom att kontakta oss.

Våra vildsvin

Galtarna är noggrant utvalda för att passa just till den här träningsverksamheten. Det är lagom balans mellan skarpsinnad och tamhet. Galtarna är mellan ett och två år gamla och det ger en trygghet i att veta att de hunden möts av i hägnen inte är äldre.

Godkänt hägn

Träningshägnet är godkänt av Västra Götalands Länsstyrelse. Vi har även avtal med Jordbruksverket.
lansstyrelsen-vastra-gotaland-min
jordbruksverket-min

Instruktörer

Dennis Wigemark
0705 – 331 459

Peter Lundgren
0702 – 212 464

Mikael Johansson
0708 – 360 253

Kontakta oss
E-post: hundtraning@reutersberg.com